Frogs Cheer
Cup 2018

11. odprto tekmovanje

v cheerleadingu in cheer plesu

17. marec 2018

Športna dvorana Logatec
Na tekmovanju Frogs Cheer Cup 2017 se bo ponovno podiral Guinnessov rekord v najvišjem cheerleading metu! Ta rekord trenutno znaša 5,5m in si ga lasti avstralska zveza Australian All Star Cheerleading Federation. Rekord, ki je bil dosežen septembra 2013 na Kitajskem, si lahko ogledate na spodnjem videoposnetku.


Definicija rekorda:
  • Rekord lahko poskuša podreti ekipa petih cheerleaderjev, od tega je ena oseba letalka ("flyer") in največ štiri osebe baza.
  • Rekord je merjen v metrih in centimetrih in dodatno podan tudi v anglosaških merskih enotah.
  • Za potrebo rekorda morajo 4 baze vreči letalko v zrak. Baze morajo imeti pri tem sklenjene/prekrižane roke. V zraku lahko letalka naredi kakršenkoli element, preden se vrne v zibelko ("cradle").

Pravila za izvedbo rekorda:
  1. Ekipa nima časovne omejitve za pripravo na izvedbo poskusa rekorda.
  2. Letalka ("flyer") mora tehtati vsaj 30kg (66,1lbs).
  3. Da je rekord veljaven, mora biti letalka varno ujeta s strani baz. Če letalka ali katera izmed baz med poskusom pade, je poskus neveljaven.
  4. Ne glede na pozicijo letalke med metom, se kot višino meta upošteva razliko med tlemi in delom telesa letalke, ki je najbližje tlem in sicer v metrih ter centimetrih.
  5. Z namenom efektivne meritve meta, mora biti uporabljeno vertikalno merilo, ki mora imeti natančno ter jasno označene metre in centimetre.
  6. Met mora biti posnet s kamero, ki je poravnana z letalko.
  7. Za potrebo pravilne meritve, mora biti dokumentaciji priloženo gradivo v počasnem posnetku.

Natančno definicijo in pravila rekorda si lahko ogledate na naši angleški spletni strani, kjer je uporabljeno besedilo pridobljeno direktno s strani organizacije Guinness World Records Ltd. (brez našega prevajanja). Stran najdete na povezavi.

Vsaka ekipa bo imela na voljo tri poskuse. Najprej bodo prvi met izvedle vse prijavljene ekipe, šele nato se začne izvajanje drugega meta, enako velja tudi za tretji met. Sodelujoči bodo morali pred začetkom tekmovanja podpisati še izjavo o prevzemu odgovornosti glede morebitnih poškodb, ki bo kmalu na voljo in si jo boste lahko ogledali. Rezultati meritev bodo razglašeni na razglasitvi ostalih rezultatov tekmovanja. Dokumentacija za najvišji met bo posredovana na organizacijo Guinness World Records Ltd., če bo višina tega najvišjega meta večja od 5,5m.

Ekipe se lahko prijavite na tekmovanje preko elektronske prijavnice na povezavi in sicer do 20. marca 2017.

Tekmovanje v kategoriji za najvišji cheerleading met je za udeležence tekmovanja Frogs Cheer Cup 2017, ki sodelujejo tudi v ostalih kategorijah, brezplačno. Strošek za ekipe, ki bi sodelovale samo v tekmovanju za najvišji cheerleading met znaša 40€.

Facebook

 

 

Organizator in izvajalec

  
Šolsko športno društvo
Log-Dragomer

Krovna organizacija


Cheerleading zveza Slovenije
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke